ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζάιμπερτ: Προσηλωμένη στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος η Γερμανία

Ζάιμπερτ: Προσηλωμένη στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος η Γερμανία
EPA/FILIP SINGER

Αισιόδοξη είναι η γερμανική πλευρά αναφορικά με την εξεύρεση λύσης σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς για το κλείσιμο της αξιολόγησης, όπως προκύπτει από τις τοποθετήσεις του εκπροσώπου της καγκελαρίου Μέρκελ.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ξεκαθάρισε πως η Γερμανία είναι προσηλωμένη στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως οι διεθνείς θεσμοί και η Ελλάδα θα μπορέσουν να βρουν έναν «καλό, εποικοδομητικό δρόμο για τη συνέχεια».

Κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, ο Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε πως τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια αλληλεγγύη στην Ελλάδα με τον στόχο να έρθει η χώρα σε έναν δρόμο βιώσιμων δημοσιονομικών και οικονομικής ανάπτυξης.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου της Μέρκελ στις επερχόμενες εκλογές, Μάρτιν Σουλτς, ότι όποιος φλερτάρει με το Grexit, παίζει με τη διάσπαση της Ευρώπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ