ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπέρ της μείωσης του αφορολογήτου ο Γιάννης Στουρνάρας

Υπέρ της μείωσης του αφορολογήτου ο Γιάννης Στουρνάρας
Αλέξανδρος Μπελτές/ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Μείωση αφορολογήτου; Βεβαίως. Μπορεί να γίνει. Δεν θεωρώ ανάθεμα τη μείωση του αφορολογήτου», δήλωσε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σήμερα σε σχετική ερώτηση, διευκρινίζοντας ωστόσο πως πρέπει να εξαιρεθούν οικογένειες με παιδεία ή να υπάρξει μια κλιμάκωση ανάλογα με τον αριθμό τέκνων.

«Μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε (σ.σ. τη μείωση του αφορολογήτου) και να ζητήσουμε τη μείωση των γενικότερων επιπέδων της φορολογίας μετά», προσέθεσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι μπορεί να γίνει μείωση κρατικών δαπανών, με ταυτόχρονη μείωση φορολογικών συντελεστών. «Να δούμε πόσοι οργανισμοί εποπτεύονται ακόμη από το Δημόσιο Τομέα και να δούμε εάν χρειάζονται; Να δούμε εάν θα ήταν καλύτερο η κεντρική διοίκηση να χρηματοδοτεί την τοπική αυτοδιοίκηση με βάση projects;», ανέφερε.

Ο κ. Στουρνάρας συμφώνησε επί της αρχής με τις αναφορές του ΔΝΤ για το ύψος των ασφαλιστικών δαπανών στην Ελλάδα, αλλά διαφώνησε με τη μεθοδολογία του Ταμείου.

«Η Ελλάδα δαπανά σήμερα πολλά για την τρίτη ηλικία σε σχέση με όσα δαπανά για τους νέους», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ