Διδακτορικό και παρασημοφόρηση για Μοσκοβισί στην Αθήνα

Με πρωινό ραντεβού με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο θα εκκινήσει το αυριανό πρόγραμμα του Επίτροπου Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα , οι κ.κ. Τσακαλώτος και Μοσκοβισί θα συναντηθούν στο υπουργείο Οικονομικών στις 8.45 το πρωί, με βασικό θέμα την επισκόπηση των ελληνικών θέσεων εν όψει του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Μετά τη συνάντηση αυτή δεν θα γίνουν δηλώσεις, ωστόσο ο κ. Μοσκοβισί θα απευθυνθεί στα ΜΜΕ στις 12 το μεσημέρι με δηλώσεις που θα κάνει έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ακολούθως ο κ. Μοσκοβισί θα αναγορευθεί επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η τελετή αναγόρευσης του Επιτρόπου θα πραγματοποιηθεί 1.30 το μεσημέρι στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος νωρίτερα θα παρασημοφορήσει τον κ. Μοσκοβισί στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τέλος, ο Επίτροπος Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων θα συναντηθεί και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στόχος η πρόοδος ως το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου

«Εργαζόμαστε εντατικά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, από κοινού με όλους τους εταίρους, προκειμένου η ελληνική οικονομία να συνεχίσει να ανακάμπτει», ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος Τύπου του Πιερ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ, η οποία διευκρίνισε πως η επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα θα είναι «πολιτικού χαρακτήρα» και «δεν συνδέεται με την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα».

Η ίδια εκπρόσωπος, παραπέμποντας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου του επιτρόπου Π. Μοσκοβισί, υπογράμμισε πως πρόκειται για μια πολύ κρίσιμη στιγμή, κατά την οποία πρέπει να «επιλέξουμε εάν θα οικοδομήσουμε στην πρόοδο ή θα την υπονομεύσουμε».

 

Ειδικότερα, η Ανίκα Μπράιτχαρτ ανέφερε πως οι εργασίες συνεχίζονται προς το παρόν από τη βάση των θεσμών και πως δεν υπάρχει ακόμα ακριβής ημερομηνία επιστροφής τους στην Αθήνα.

Σύμφωνα μάλιστα με κοινοτική πηγή, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και το ΔΝΤ, σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες του περιγράμματος συμφωνίας που συζητήθηκε στη διάσκεψη της Παρασκευής, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι πλευρές.

Στο πλαίσιο αυτό συζητούνται διάφορα σενάρια, όπως η νομοθέτηση των μέτρων σε δύο «δόσεις» αλλά και το να συμπεριληφθούν «θετικά» μέτρα για την περίπτωση που η Ελλάδα ξεπεράσει και πάλι τους στόχους της. Η ίδια πηγή τόνισε πως στόχος είναι να έχει επιτευχθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πρόοδος μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας και πως γι’ αυτό το λόγο υπάρχει «ευρεία συναίνεση».

Διαβάστε επίσης