ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Brexit απειλεί τις γερμανικές επιχειρήσεις στην Βρετανία

Το Brexit απειλεί τις γερμανικές επιχειρήσεις στην Βρετανία
REUTERS/Toby Melville

Το Brexit απειλεί τις γερμανικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Βρετανία, καθώς θα βρεθούν αντιμέτωπες με σημαντικά προβλήματα στα αρχές του 2019, όπως ανακοίνωσε η ένωση γερμανικών βιομηχανιών BDI.

Η αβεβαιότητα για τη φύση των σχέσεων που θα έχει η Βρετανία με τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί σημαντική αιτία ανησυχίας για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται και στις δύο πλευρές της Μάγχης. Οι ανησυχίες τους αφορούν μεταξύ άλλων το πώς θα συμμορφωθούν οι εταιρίες τους με δύο διαφορετικές δικαιοδοσίες ύστερα από δεκαετίες λειτουργίας με βάση ενιαίους κανόνες, αναφέρει το ΑΠΕ.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του BDI Μάρκους Κέρμπερ:

Οι γερμανικές εταιρίες με δραστηριότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα αντιμετωπίσουν σοβαρές προκλήσεις από τις αρχές του 2019. Τα θέματα αυτά περιλαμβάνουν τους τελωνειακούς δασμούς, τα μέτρα προστατευτισμού, τους κανόνες που αποκλίνουν, την έλλειψη πρόσβασης στην αγορά και τη μεταφορά των φόρων.

Σημειώνεται πως το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών μεταξύ της Γερμανίας και της Βρετανίας διαμορφώθηκε στα 175 δισεκ. ευρώ το 2015. Πάνω από 2.200 γερμανικές επιχειρήσεις λειτουργούν στη Βρετανία, απασχολώντας 370.000 άτομα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ