ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Υπάρχει ακόμα δρόμος...

Μοσκοβισί: Υπάρχει ακόμα δρόμος...
EPA/STEPHANIE LECOCQ/φωτογραφία αρχείου

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιερ Μοσκοβισί, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Προσερχόμενος στο υπουργείο, ο κ. Μοσκοβισί μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε: «η 20η Φεβρουαρίου παραμένει μια κρίσιμη ημερομηνία και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν συγκλήσεις, εξακολουθεί να υπάρχει δρόμος για την επίτευξη τελικής συμφωνίας».

Η συνάντηση του Ευρωπαίου επιτρόπου με τον κ. Τσακαλώτος ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά. Αρχικά είχε 20λεπτο τετ α τετ με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο ενώ στη συνέχεια στη συζήτηση συμμετείχαν οι συνεργάτες και τα επιτελεία τους.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Πιερ Μοσκοβισί, ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι «θέλουμε μια Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης» και πρόσθεσε: «Με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Προετοιμάσαμε τη συζήτηση για το επόμενο Eurogroup. Επιθυμούμε και οι δύο πλευρές μία επωφελή λύση».

Διευκρινίσεις από Ντάισελμπλουμ

Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι χθες το βράδυ υπήρξε επικοινωνία του Π. Μοσκοβισί με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ στην οποία ζητήθηκαν διευκρινίσεις σχετικά με τη δήλωση του Ολλανδού ότι είναι ανέφικτο να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Ολλανδός υπουργός λείανε τη θέση του επί του συγκεκριμένου ζητήματος. Πάντως , σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν το αν θα αποδειχθεί παραγωγική η συνάντηση της Δευτέρας θα κριθεί από τη βούληση όλων των πλευρών για αμοιβαίες υποχωρήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ