ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καρφιά» Τσακαλώτου για ΔΝΤ στην Bild: Να σταματήσει τις παράλογες απαιτήσεις

«Καρφιά» Τσακαλώτου για ΔΝΤ στην Bild:  Να σταματήσει τις παράλογες απαιτήσεις
REUTERS/Francois Lenoir/File Photo

Δριμεία κριτική στο ΔΝΤ εξαπολύει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με άρθρο του στη Bild, καλώντας το Ταμείο να σταματήσει επιτέλους τις «παράλογες απαιτήσεις» και «να συμφωνήσει με τους Ευρωπαίους τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».

Στο άρθρο του ο κ. Τσακαλώτος, αναρωτιέται αν «είναι λογικό να ζητάς προ-νομοθέτηση νέων μέτρων για το 2019;» και κατηγορεί το ΔΝΤ για τις πιέσεις που ασκεί στην κυβέρνηση για περαιτέρω μείωση στο αφορολόγητο και περικοπές στις συντάξεις.

«Αν το ΔΝΤ θέλει να μπει στο πρόγραμμα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει πολύ γρήγορα και να σταματήσει να προβάλει παράλογες απαιτήσεις προς τη δική μας πλευρά και ταυτόχρονα να συμφωνήσει στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος με τους Ευρωπαίους εταίρους μας», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος και απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους εταίρους τους κάλεσε να καταλήξουν το συντομότερο δυνατό σε έναν «έντιμο συμβιβασμό» για το χρέος.

Τι απαντά στο ΔΝΤ για τις... μεταρρυθμίσεις

Στο άρθρο του ο κ. Τσακαλώτος αντικρούει τα επιχειρήματα του ΔΝΤ ότι δεν έχουν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις λέγοντας ότι:

- η ομάδα του Ταμείου που ήρθε στην Αθήνα για να βοηθήσει στην ενεργοποίηση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού επαίνεσε την Ελλάδα για το στήσιμο της Ανεξάρτητης Αρχής

- έχουν ολοκληρωθεί οι εργαλειοθήκες Ι και ΙΙ του ΟΟΣΑ καθώς και οι 160 δράσεις από τις 360 συνολικά

- έχουν ήδη τοποθετηθεί ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου.

Διαβάστε επίσης:

Ο Μοσκοβισί «σφυρίζει»... λύση ή παράταση στην διαπραγμάτευση

Μοσκοβισί: Υπάρχει ακόμα δρόμος...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ