ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χουλιαράκης: Αναγκαίο το πολυνομοσχέδιο για αποφυγή ρίσκου για Grexit

Γ. Χουλιαράκης: Αναγκαίο το πολυνομοσχέδιο για αποφυγή ρίσκου για Grexit
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αναγκαίο βήμα για την εξάλειψη του ρίσκου εξόδου από το ευρώ, χαρακτήρισε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα - "φωτιά" ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανοίγοντας τη συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής.

Ο Γιώργος Χουλιαράκης παραδέχθηκε ότι η εφαρμογή των μέτρων είναι δύσκολη, σημείωσε ωστόσο, πως η συμφωνία που σύναψε η κυβέρνηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου "επιτρέπει την ομαλή χρηματοδότηση της οικονομίας βραχυχρόνια και για την επόμενη τριετία, εξαλείφει το ρίσκο εξόδου από το κοινό νόμισμα και αποκαθιστά την εμπιστοσύνη και διαμορφώνει τις προϋποθέσεις οικονομικής σταθερότητας".

Περιγράφοντας τους στόχους του νομοσχεδίου, είπε πως είναι τρεις και αφορούν στην περαιτέρω δημοσιονομική σταθεροποίηση, στην εμπέδωση της σταθερότητας -ώστε αποκατασταθούν οι υγιείς συνθήκες ρευστότητας και να τονωθεί η ανάκαμψη- και στην υποστήριξη της μακροχρόνιας οικονομικής ανάκαμψης, που θα γίνει βιώσιμη από τη χρονική στιγμή που η οικονομία βγει από την κρίση.

Το πολυνομοσχέδιο συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος. Αύριο έχουν κληθεί προς ακρόαση οι αρμόδιοι φορείς και το απόγευμα θα ολοκληρωθεί η συζήτησή του στις αρμόδιες επιτροπές με τη δεύτερη ανάγνωση. Την Πέμπτη το μεσημέρι εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια, με στόχο να ψηφιστεί το βράδυ της Παρασκευής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ