Ενδεδειγμένο ένα ελληνικό time-out από την ευρωζώνη, λέει γερμανός βουλευτής
Ο επικεφαλής της επιτροπής προϋπολογισμού της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) στη γερμανική Βουλή θεωρεί την «έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για ένα χρονικό διάστημα» ως ενδεδειγμένη.
«Με αυτόν τον τρόπο θα έχει τη δυνατότητα η χώρα να προωθήσει την εξυγίανση της οικονομίας της», είπε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk (DLF).
Σύμφωνα με τον χριστιανοδημοκράτη πολιτικό, η Ελλάδα έχοντας τη δική της νομισματική πολιτική θα έχει την δυνατότητα να ανακάμψει. «Μετά μπορεί να συζητηθεί σε μια διάσκεψη δανειστών το ποσοστό αποπληρωμής των δανείων».
Ο Κλάους-Πέτερ Βιλς απορρίπτει το «κούρεμα» το ελληνικού χρέους διότι με τα μέτρα σωτηρίας έχουν εν τω μεταξύ συσσωρευτεί τεράστια νέα χρέη: «Το να τρέχεις πίσω από αυτήν την κατάσταση θα σήμαινε να πετάς φρέσκο χρήμα πάνω στα χαμένα λεφτά» είπε στο DLF.
Κύπρος: Δυσαρέσκεια για την απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ που αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά»
23:05
Ένταση στο μπλόκο Πατρών - Πύργου: Οδηγός ΙΧ εμβόλισε αυτοκίνητα για να «σπάσει» τον αποκλεισμό
22:53
Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίζει για την αμερικανική υπηκοότητα μετά το διάταγμα Τραμπ
22:42
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες - Δικογραφία για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
22:34