ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καζιμίρ : Δεν θα πληρώσει η Σλοβακία εάν το ΔΝΤ θέλει ελάφρυνση χρέους

Καζιμίρ : Δεν θα πληρώσει η Σλοβακία εάν το ΔΝΤ θέλει ελάφρυνση χρέους

Στην αποσαφήνιση πως η Σλοβακία δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει οποιοδήποτε τίμημα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δίνοντας πράσινο φως στο Ταμείο για μια πρόσθετη ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πίτερ Καζιμίρ προσερχόμενος στο Eurogroup.

«Σχετικά με τους φίλους μας από το ΔΝΤ, μας αρέσουν και είναι καλό να τους έχουμε στο πρόγραμμα, αλλά δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω οποιοδήποτε τίμημα για τη συμμετοχή τους, δίνοντας το πράσινο φως για μια ανακούφιση χρέους, ο οποία δεν χρειάζεται», ανέφερε ο Καζιμίρ.

Ο ίδιος είπε πως η Ελλάδα οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά περισσότερα πρέπει να γίνουν και από τις δύο πλευρές του διαπραγματευτικού τραπεζιού.

«Είναι θετικό να ακούω από τον Κλάους Ρέγκλινγκ πως θα χρειαστούν πολύ λιγότερα χρήματα από το τρίτο πακέτο διάσωσης. Ας ελπίσουμε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε και προσέθεσε: «Έχουμε εκλογές σε Ολλανδία , Γάλλια και Γερμανία. Μπορώ να πω από την εμπειρία μου ότι η Ελλάδα είναι ένα θέμα που θα θέλουν να αποφύγουν στην προεκλογική εκστρατεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ