ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επικοινωνία Λαγκάρντ - Μνούτσιν για «ευρύ φάσμα θεμάτων»

Επικοινωνία Λαγκάρντ - Μνούτσιν για «ευρύ φάσμα θεμάτων»

Η πρώτη επικοινωνία της αμερικανικής κυβέρνησης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έγινε χθες, στη διάρκεια της συνομιλίας της Γενικής Διευθύντριας του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Στήβεν Μνούτσιν.

Ο Αμερικανός υπουργός τηλεφώνησε χθες στην κ. Λαγκάρντ, που βρίσκεται στην Ευρώπη και συζήτησαν θέματα που αφορούν στο ΔΝΤ και στην αμερικανική κυβέρνηση, όπως και τον τρόπο μεταξύ τους συνεργασίας.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ τονίζονται τα εξής: «Στη συνομιλία του με την Κυρία Λαγκάρντ, ο υπουργός Μνούτσιν, καλωσόρισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το ΔΝΤ στην προώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας και στην αποτροπή και αντιμετώπιση των οικονομικών κρίσεων. Επισήμανε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και στη δημιουργία θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και προσβλέπει στην καθοριστικό ρόλο που παίζει το ΔΝΤ στην παροχή συμβουλών οικονομικής πολιτικής στα κράτη-μέλη και στην αντιμετώπιση των ανισορροπιών. Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι προσδοκά από το ΔΝΤ ειλικρινή ανάλυση των συναλλαγματικών πολιτικών των κρατών-μελών».

Στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, σημειώνονται τα εξής χωρίς αναφορά στην Ελλάδα και στο πρόβλημά της: «Η Γενική Διευθύντρια είχε μία εποικοδομητική συνομιλία με τον υπουργό Μνούτσιν σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που ενδιαφέρουν τα μέλη μας. Προσβλέπουμε να συνεχίσουμε τις στενές και παραγωγικές επαφές με τις αμερικανικές αρχές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ