ΕΦΚΑ: Θα παρακρατείται το 2% των εσόδων
Ποσοστό αποζημίωσης 2% επί του συνόλου των εσόδων που εισπράττει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) θα παρακρατείται από τον Φορέα, από την 1η Ιανουαρίου και μετά.
Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, από 1/1/2017 θεσπίζεται ποσοστό αποζημίωσης 2% επί του συνόλου από τον ΕΦΚΑ εισπραττομένων εσόδων υπέρ του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ). Το ποσό της αποζημίωσης παρακρατείται κάθε μήνα από το ποσό προς απόδοση των συνεισπραττόμενων από τον ΕΦΚΑ εισφορών προς τους παραπάνω φορείς.
Επίσης, το ποσοστό αποζημίωσης για τις προσφερόμενες από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) υπηρεσίες καθορίζεται σε ποσοστό 0,50% του ποσού που εισπράττει το ΚΕΑΟ. Το ποσό της αποζημίωσης παρακρατείται κάθε μήνα από το ποσό προς απόδοση των εισπραττόμενων από το ΚΕΑΟ εισφορών για τον ΕΦΚΑ.
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Φεβρουαρίου - Αναλυτικά ο «χάρτης» πληρωμών
02:00
Ποια η διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων - Υποχρεώσεις και οδηγίες προς τις επιχειρήσεις
01:00
Σε ισχύ τα νέα όρια συναλλαγών μέσω IRIS - Τι ισχύει για τις εμπορικές πληρωμές
00:30
Η ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στη Γροιλανδία δεν αλλάζει κάτι για τον Τραμπ, λένε οι ΗΠΑ
23:57