ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Morgan Stanley θέλει να μεταφέρει 300 θέσεις εργασίας εκτός Βρετανίας λόγω Brexit

Η Morgan Stanley θέλει να μεταφέρει 300 θέσεις εργασίας εκτός Βρετανίας λόγω Brexit
REUTERS/Mike Segar/File Photo

Η αμερικανική τράπεζα Morgan Stanley ίσως να μεταφέρει αρχικά 300 εργαζομένους από τη Βρετανία ύστερα από την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναζητά γραφεία στη Φρανκφούρτη και στο Δουβλίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Η εταιρία εν τέλει θα επιλέξει μεταξύ της Φρανκφούρτης και του Δουβλίνου για να εγκαταστήσει τα κεντρικά της γραφεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται τρία άτομα με γνώση της υπόθεσης.

Μεγάλες χρηματοπιστωτικές εταιρίες προειδοποιούσαν για μήνες πριν από το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου για το Brexit ότι θα αναγκαστούν να μεταφέρουν κάποιες θέσεις εργασίας στην περίπτωση μιας ψήφου υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και επεξεργάζονται σχέδια εδώ και αρκετούς μήνες για το πώς θα γίνει αυτό.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας ανεξάρτητα από την έκβαση του Brexit», δήλωσε ο Χιου Φρέιζερ, εκπρόσωπος της Morgan Stanley στο Λονδίνο, απαντώντας στο δημοσίευμα. Η ισχυρή παρουσία της εταιρίας στην Ευρώπη «μας δίνει πολλές επιλογές και θα προσαρμοστούμε μόλις ξεκαθαριστούν οι λεπτομέρειες του Brexit. Δεδομένων όλων αυτών, δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις», πρόσθεσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ