ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο ζητά παράταση για την καταβολή των εισφορών

Το Οικονομικό Επιμελητήριο ζητά παράταση για την καταβολή των εισφορών
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Το Οικονομικό Επιμελητήριο ζητά παράταση προθεσμίας για την καταβολή των ασφαλιστικών του εισφορών.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας : «Τα προβλήματα σχετικά με το νέο σύστημα εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών συνεχίζονται μέχρι και σήμερα, δύο εργάσιμες ημέρες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης. Η καθυστέρηση της ανάρτησης των ασφαλιστικών εισφορών έχει οδηγήσει πάνω από 150.000 υπόχρεους να μη γνωρίζουν, ακόμα και σήμερα, πόσα χρήματα πρέπει να καταβάλουν».

Ο κ. Κόλλιας πρόσθεσε ότι οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις (ΑΠΔ) πρέπει να υποβληθούν μέχρι τέλος του μήνα και ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί τα ποσά που πρέπει να αναγράφονται, ενώ σωρεία λαθών έχει παρατηρηθεί στις αναρτημένες εισφορές ασφαλισμένων. «H ηγεσία του υπουργείου Εργασίας πρέπει να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα με τη δέουσα σοβαρότητα και να τα λύσει άμεσα», σημειώνει ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου καταλήγει στο ότι:

Η παράταση των προθεσμιών, τόσο για την πρώτη δόση των ασφαλιστικών εισφορών, όσο και για τις δηλώσεις ΑΠΔ, που λήγουν την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, τουλάχιστον για έναν μήνα, είναι μονόδρομος. Όπως μονόδρομος είναι και ο διάλογος του υπουργείου με τους επιστημονικούς φορείς, ώστε να βρεθεί μία βιώσιμη και ρεαλιστική λύση, σχετικά με τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, επ' ωφελεία του ασφαλιστικού συστήματος και των ελεύθερων επαγγελματιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ