ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στρατηγικό σχέδιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Στρατηγικό σχέδιο για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομίας για το ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς το υπουργείο θα παρουσιάσει τις στρατηγικές τους εντός του Μαρτίου και ήδη βρίσκεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ώστε οι δράσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο να εναρμονίζονται με τη συνολική ψηφιακή πολιτική της κυβέρνησης.

Για το σκοπό αυτό, από τον Ιανουάριο του 2016 έχει συσταθεί στο υπουργείο Ειδική Ομάδα Εργασίας για την Ανάπτυξη του Ηλεκτρονικού Εμπορίου με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων και με βάση το πόρισμα θα διαμορφωθεί η στρατηγική που θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Επιπλέον, προχωρά και η κατάρτιση κώδικα δεοντολογίας για το ηλεκτρονικό εμπόριο ο οποίος αποτελεί προϊόν της συνεργασίας των φορέων της αγοράς, των ενώσεων καταναλωτών και του υπουργείου Οικονομίας. Ο κώδικας θα οριστικοποιηθεί και θα υπογραφεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή και το σχέδιο νόμου το οποίο θα αντιμετωπίζει όλα τα κανονιστικά εμπόδια στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, τα οποία εντόπισε η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Αφορά σε οριζόντια παρέμβαση η οποία θα ωφελήσει όχι μόνο τους καταναλωτές, αλλά και τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, μειώνοντας τα διοικητικά βάρη που σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ