ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Γαλλία αρωγός της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση

Η Γαλλία αρωγός της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση

Στήριξη στις ελληνικές προσπάθειες για κλείσιμο της αξιολόγησης αναμένεται από τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ και το Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, οι οποίοι θα έχουν σήμερα επαφές με την ελληνική κυβέρνηση στην Αθήνα.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός θα συναντηθεί αρχικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου και αργότερα θα προβούν σε κοινές δηλώσεις, ενώ λίγο πριν τις 15:00 έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Αν και η επιρροή του κ. Καζνέβ είναι περιορισμένη, με δεδομένο πως θα παραμείνει στη θέση του για λίγους μήνες ακόμα, πλην όμως το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει στην πολιτική του στήριξη, τόσο σε επίπεδο ουσίας όσο και για να παγιώνεται η εικόνα πως η Αθήνα δεν είναι μόνη της στο μέτωπο απέναντι στους δανειστές.

Από την πλευρά του ο Μισέλ Σαπέν θα συναντηθεί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στις 10.30 το πρωί. Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σαπέν θα συζητήσουν για τη συμμετοχή και το ρόλο του ΔΝΤ, για τον συντονισμό και την τεχνική υποστήριξη της Γαλλίας με στόχο την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, ώστε να έχουν γίνει τα απαραίτητα πριν από το Eurogroup του Μαρτίου.

Ακολούθως ο κ. Σαπέν αναμένεται να έχει επαφές και με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, αλλά και με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ