ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βίζερ: H Eλλάδα να αποδείξει ότι τηρεί τις συμφωνίες

Βίζερ: H Eλλάδα να αποδείξει ότι τηρεί τις συμφωνίες

Στην αναφορά – προειδοποίηση ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διαλύσει την εντύπωση ότι δεν τηρεί τις συμφωνίες της απευθύνει εν μέσω της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ο επικεφαλής του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ.

Αναφερόμενος σε συνέντευξη του στη Ναυτεμπορική στο περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης, μιλά χαρακτηριστικά για μεταρρυθμίσεις στην ενέργεια που «μένουν στα χαρτιά» και για εξελίξεις στις ιδιωτικοποιήσεις που «δεν είναι ενθαρρυντικές». Τονίζει μάλιστα με νόημα ότι οι στόχοι για την απασχόληση στον δημόσιο τομέα θα πρέπει να γίνονται «ειλικρινώς σεβαστοί».

Ως προς τις χρονικές δυνατότητες επίτευξης συμφωνίας δεν αφήνει πολλά περιθώρια για συμφωνία έως το επόμενο Eurogroup λέγοντας ότι «το Eurogroup της 20ής Μαρτίου είναι ήδη πολύ κοντά».

Ο Αυστριακός επικεφαλής των οικονομικών εμπειρογνωμόνων της ζώνης του ευρώ, ο οποίος θα μιλήσει σήμερα το απόγευμα στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αντισταθμιστικών μέτρων, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι έπειτα από ενδελεχή εξέταση των θεσμών θα αποδειχθεί όντως μια διαρθρωτική και άρα βιώσιμη υπεραπόδοση στους δημοσιονομικούς στόχους.

Αναφορικά με τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις στο ελληνικό χρέος υπογραμμίζει ότι προηγείται η συμφωνία για τα μέτρα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ