ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής χρεών ιδιωτών προς την εφορία άφησε ο Λιάκος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφής χρεών ιδιωτών προς την εφορία άφησε ο Λιάκος
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους και προς την εφορία, εφόσον κρίνεται ανεπίδεκτο είσπραξης, άφησε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος, κατά την ομιλία του στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Πρέπει να έχουμε τη γενναιότητα να πούμε πόσα από αυτά τα χρήματα μπορούν να εισπραχθούν. Πρέπει να δείξουμε και εμείς ως πολιτικό σύστημα θάρρος», ανέφερε ο κ. Λιάκος και πρόσθεσε:

Κάθε μήνα ανακοινώνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Τα μισά είναι πραγματικά χρέη και τα άλλα μισά είναι πρόστιμα και προσαυξήσεις. Το μεγαλύτερο κομμάτι των οποίων είναι σε εταιρείες οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν.

Αναφορικά με τα χρέη των ιδιωτών (επιχειρήσεων) ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα με γενναιότητα, στο τι πραγματικά μπορεί να κερδίσει η ελληνική οικονομία».

«Υπάρχει το παράδειγμα Χρηματιστηριακής που οφείλει 5 δισ. ευρώ με τις προσαυξήσεις, ο ιδιοκτήτης δεν είναι στη ζωή και τίθεται εν αμφιβόλω τι μπορεί τελικά να εισπράξει το κράτος» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ