ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τρ. Αλεξιάδης: Προς απόσυρση οι αυξήσεις στη φορολόγηση ενοικίων

Τρ. Αλεξιάδης: Προς απόσυρση οι αυξήσεις στη φορολόγηση ενοικίων

Την απόσυρση της διάταξης, που προέβλεπε αύξηση των φορολογικών συντελεστών από την είσπραξη των ενοικίων, προανήγγειλε στη Βουλή ο Τρύφων Αλεξιάδης, επικρίνοντας με δριμύτητα τη ΝΔ ότι καλλιεργεί κλίμα τρομολαγνείας στην κοινωνία.

Κατά την τοποθέτησή του στις προεργασίες για τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ανοιχτός σε αλλαγές. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν είναι take it or leave it».

Σε ότι αφορά στα ανείσπρακτα ενοίκια ανέφερε πως δεν θα φορολογούνται και πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διάλογο για το θέμα αυτό.

Ο υπουργός διέψευσε την ύπαρξη διάταξης για την επιβολή συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ στα διατηρητέα κτίρια, αποδίδοντας την αναστάτωση που προκλήθηκε σε παράγοντα της αγοράς, ο οποίος ζητά συμπληρωματικό φόρο στα αγροτεμάχια.

Τέλος, επεσήμανε ότι εντός του 2016 θα ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο και εντός του 2017 θα εξομοιωθεί η εμπορική με την αντικειμενική αξία των ακινήτων.

«Να σταματήσει η καταστροφολογία, η λογική της τρομολαγνείας και της φοροκαταιγίδας δεν πείθουν κανέναν», ανέφερε μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ