ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Αθήνα θα επισκεφτεί στις 13 Μαρτίου η Ντανιέλ Νουί

Την Αθήνα θα επισκεφτεί στις 13 Μαρτίου η Ντανιέλ Νουί

Την Ελλάδα θα επισκεφτεί στις 13 Μαρτίου η επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί προκειμένου να έχει συναντήσεις με τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας και τις ηγεσίες των συστημικών τραπεζών.

Ένα θέμα που αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει μέχρι την επίσκεψη της κ. Νουί στην Αθήνα είναι αυτό των αλλαγών στις διοικήσεις των τραπεζών. Ο SSM ήδη ζήτησε με επιστολές του την αντικατάσταση κάποιων μελών από τα ΔΣ των Eurobank, Εθνική και Πειραιώς κρίνοντας ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις (fit and proper). Στο προσεχές διάστημα θα καταδειχθεί το τι θα γίνει με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Πειραιώς και με το θέμα του προέδρου της Εθνικής.

Σύμφωνα με ελληνικές τραπεζικές πηγές στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας της στη χώρα μας η Ντανιέλ Νουί θα πραγματοποιήσει τον καθιερωμένο απολογισμό δράσης του SSM σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες και θα παρουσιάσει στις ελληνικές αρχές τους στόχους για το 2017.

Επισημαίνεται ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο της εφαρμογής της εθνικής στρατηγικής για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, προχώρησε, σε συνεργασία με τα πιστωτικά ιδρύματα και τον SSM, στον καθορισμό επιχειρησιακών στόχων σχετικά με τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων για την περίοδο 2016 - 2019.

Με βάση τα συμφωνηθέντα, προβλέπεται η μείωση του συνολικού αποθέματος των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά περίπου 40% μέχρι το τέλος του 2019 ή 38 δισ. ευρώ σε απόλυτα μεγέθη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ