Σόιμπλε: Μετά το 2018 η συζήτηση για το χρέος
«Όχι» σε ελάφρυνση του χρέους αυτή τη στιγμή, αλλά μετά το 2018 και «αν είναι απαραίτητο ένα τέτοιο μέτρο», είπε ξανά σήμερα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε σε δηλώσεις του πως «η Ελλάδα είναι αυτή που θα αποφασίσει αν θέλει να παραμείνει στην Ευρωζώνη» και πρόσθεσε ότι «είμαστε ανοικτοί σε συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το 2018, αν είναι απαραίτητο ένα τέτοιο μέτρο, αλλά αυτή η στιγμή δεν είναι κατάλληλη για κάτι τέτοιο».
Παράλληλα, τόνισε πως «στόχος είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος».
Με τη δήλωση αυτή ο Σόιμπλε ουσιαστικά διαψεύδει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης τους γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο την Κυριακή υποστήριζε πως η Γερμανία απομακρύνεται από την σκληρή γραμμή της και είναι έτοιμη να προσφέρει στην κυβέρνηση Τσίπρα και άλλες ελαφρύνσεις του ελληνικού χρέους πριν το 2018.
Κικίλιας για Ραφήνα: Μετά το καλοκαίρι διαβούλευση για το μέλλον του λιμανιού
16:44
Ιράν σε Χούθι: Κλείστε το στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ αν οι ΗΠΑ επιτεθούν σε ενεργειακές υποδομές
16:35
Οριοθετήθηκε η φωτιά στα Μεστά της Χίου - Άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής
16:20
Ολυμπία Οδός: Σε λειτουργία η χιλιομετρική χρέωση και στον Κόμβο Βάρδας στην Πατρών - Πύργου
16:13