ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προεξοφλεί συμφωνία έως το Eurogroup η κυβέρνηση

Προεξοφλεί συμφωνία έως το Eurogroup η κυβέρνηση
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) με τους θεσμούς θα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου διατύπωσε ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης.

Σε διάλειμμα της εξάωρης διαπραγμάτευσης της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) το εν λόγω στέλεχος ανέφερε πως έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις.

Κατά τον ίδιο το γεγονός ότι το ΔΝΤ αναγνώρισε πως το πρωτογενές πλεόνασμα το 2016 ξεπέρασε το 3% του ΑΕΠ συνέβαλε στο να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό του 2018. «Το ΔΝΤ δεν βλέπει κενό», είπε χαρακτηριστικά.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε πως το πιο πιθανόν είναι τα κλιμάκια των θεσμών να μείνουν και την Τετάρτη στην Αθήνα , χωρίς ενδεχόμενη αναχώρηση τους να σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα.

«Υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει σε τέσσερα με πέντε ζητήματα», είπε και πρόσθεσε πως σήμερα γίνεται συζήτηση για μέτρα, αντισταθμιστικά μέτρα και εργασιακά.

Να σημειωθεί πως οι επικεφαλής των θεσμών έχουν ήδη διακόψει δύο φορές για να συνομιλήσουν με τους προϊσταμένους τους στις βάσεις τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ