ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το ΔΝΤ «προσγειώνει» την αισιοδοξία – Παραμένουν σημαντικές διαφορές

Το ΔΝΤ «προσγειώνει» την αισιοδοξία – Παραμένουν σημαντικές διαφορές

Σημαντικές διαφορές μεταξύ του ΔΝΤ και των λοιπών εμπλεκομένων στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το staff level agreement αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Κατά παρέκκλιση της κοινής πρακτικής ο Ράις έκανε μια δήλωση για την Ελλάδα και δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις. Η δήλωση που ανέγνωσε ανέφερε τα εξής:

«Έχει υπάρξει πρόοδος σε κάποιες σημαντικές περιοχές και την καλωσορίζουμε. Ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν σε σημαντικές περιοχές. Δεν θα σχολιάσω σε ποιες. Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε υποθέσεις για το πότε θα επιτευχτεί συμφωνία. Ακόμη απαιτείται πολύ δουλεία να γίνει».

Ερωτηθείς για το εάν αναφέρεται στο staff level agreement ή στο συνολικό πρόγραμμα του ΔΝΤ με την Ελλάδα ο εκπρόσωπος του Ταμείου ξεκαθάρισε πως αναφέρεται στις εν εξελίξει συζητήσεις.

Ερωτηθείς για το ελληνικό χρέος και για τη δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ ότι το θα πρέπει να καταστεί βιώσιμο και πως για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειωθεί τόσο σε όρους εξυπηρέτησης του όσο και συνολικά ως μέγεθος, ο Ράις είπε πως υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επέλθει ελάφρυνση του χρέους και πως το ΔΝΤ δεν ζητά «κούρεμα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ