Το ΔΝΤ διαψεύδει το Bloomberg για το μικρό δάνειο
Στη διάψευση τηλεγραφήματος του πρακτορείου Bloomberg από την Γερμανία που υποστήριζε πως το ΔΝΤ κινείται προς την κατεύθυνση της επανασύνδεσης με το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας με ένα νέο δάνειο ύψους 3-6 δισ. ευρώ προχώρησε το Ταμείο.
Εκπρόσωπος του ΔΝΤ απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων παρέπεμψε σε χθεσινή απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις στον δημοσιογράφο που υπογράφει το δημοσίευμα και σύμφωνα με την οποία δεν έχει υπάρξει καμία συζήτηση σε επίπεδο Εκτελεστικού Συμβούλιου του ΔΝΤ για χρηματοδοτική συνεισφορά προς την Ελλάδα.
Πηγές από την Ουάσιγκτον αναφέρουν πως το Ταμείο ζήτησε από το πρακτορείο να τροποποιήσει την ιστορία του συμπεριλαμβάνοντας την επίσημη θέση του ΔΝΤ.
Το πρακτορείο πάντως στο δημοσίευμά του, το οποίο εν συνεχεία τροποποίησε, ανέφερε επίσης πως οι ευρωπαίοι πιστωτές θα πρέπει να δεσμευτούν ξεκάθαρα σε ένα πλάνο ελάφρυνσης χρέους πριν το ΔΝΤ συνεισφέρει στο υφιστάμενο πρόγραμμα διάσωσης. Το σενάριο εξαρτάται από την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις. Οι τελευταίες περιλαμβάνουν περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις και χαλάρωση των εργασιακών σχέσεων, στις οποίες η κυβέρνηση Τσίπρα αντιστέκεται.
Σε εξέλιξη η υποβολή αιτήσεων από δικαιούχους του Youth Pass 2026 - Πώς πιστώνονται τα 150 ευρώ
03:00
Τι πρέπει να γνωρίζετε για το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης που τέθηκε σε ισχύ από τον ΔΕΔΔΗΕ
02:00
Στα «σκαριά» νέα «Ανακαινίζω» και «Νταντάδες της γειτονιάς» - Ποιοι δικαιούνται έως 36.000 ευρώ
01:00
Eορταστικό ωράριο Πάσχα: Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας στα εμπορικά καταστήματα
00:30