ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νουί: Ουσιαστική βελτίωση στις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία δύο χρόνια

Νουί: Ουσιαστική βελτίωση στις ελληνικές τράπεζες τα τελευταία δύο χρόνια
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια» τονίζει μεταξύ άλλων με δήλωσή της η επικεφαλής του Εποπτικού Συμβουλίου (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ντανιέλ Νουί, η οποία εκφράζει την αισιοδοξία της για την αντιμετώπιση της 'πρόκλησης' των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

«Είχα εποικοδομητικές συναντήσεις με τους συναδέλφους μου στην Τράπεζα της Ελλάδας και με τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών κατά τη διάρκεια της τρίτης ετήσιας επίσκεψής μου στην Ελλάδα», ανέφερε η κ. Νουί στο αθηναικό πρακτορείο και συνέχισε:

«Η κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει βελτιωθεί αισθητά και ουσιαστικά τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο σε όρους κεφαλαιακής επάρκειας όσο και σε όρους διοίκησης. Τώρα, η μείζων πρόκληση είναι να αντιμετωπιστούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια».

«Οι τράπεζες έχουν ήδη κάνει αποφασιστικά βήματα εσωτερικά και είμαι αισιόδοξη ότι με το νέο νομικό πλαίσιο το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ σύντομα και αυτή η πρόκληση θα αντιμετωπιστεί», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ