ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 24 Μαρτίου κληρώνει για τον νέο CEO του ΤΧΣ

Στις 24 Μαρτίου κληρώνει για τον νέο CEO του ΤΧΣ

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η διαδικασία για την επιλογή του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με τις αποφάσεις να λαμβάνονται την Παρασκευή 24 Μαρτίου.

Ο σύμβουλος που έχει προσλάβει το ΤΧΣ για τη διαδικασία, η Stanton Chase Βιέννης, απέστειλε ήδη από τις 10 Μαρτίου στην Επιτροπή Επιλογής (Selection Panel) τα βιογραφικά των καλύτερων υποψηφίων και πλέον ξεκινά η διαδικασία των συνεντεύξεων.

Μεταξύ των προσώπων που έχουν επιλεγεί για να περάσουν από συνέντευξη φέρονται να είναι οι εξής:

  • Ο Ερίκ Τουρέ, ο οποίος είναι σήμερα Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΧΣ. Ήταν εταίρος της Ernst & Young Transaction Advisory Services στην Ελλάδα και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της JP Morgan στο Λονδίνο και στέλεχος της Andersen και της τράπεζας Credit Mutuel.
  • Ο Χριστόφορος Στράτος, ο οποίος είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ και στέλεχος με διεθνή χρηματοοικονομική και τραπεζική εμπειρία και καριέρα στην ισπανική BBVA, στην Credit Agricole και στην Banque Indosuez.
  • Ο Τάκης Δουμάνογλου, ο οποίος ήταν μέλος της Επιτροπής Επιλογής του ΤΧΣ και παραιτήθηκε για να διεκδικήσει η θέση του CEO. Έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην AXON Holdings, στην Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος και διευθυντής στο τμήμα Συγχωνεύσεων και Εξαγορών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
  • Ο Αθανάσιος Πετρόπουλος, τραπεζίτης με πολυετή εργασία στη Βουλγαρία ο οποίος έχει περάσει από την Credit Agricole Bulgaria, την Emporiki Bank Bulgaria, την Piraeus Bank Bulgaria, την Alpha Bank Bulgaria, την Postbank,στην EFG Eurobank Ergasias και την ABN AMRO Bank.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες ο Σπύρος Παντελιάς, Διευθυντής στη Διεύθυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την Τράπεζα Κύπρου, την T Bank, την Εμπορική Τράπεζα, την Γενική Τράπεζα και την Εθνική Τράπεζα δεν πέρασε στη φάση των συνεντεύξεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ