ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιφυλακτική με το Brussels Group η αγορά ομολόγων

Επιφυλακτική με το Brussels Group η αγορά ομολόγων
REUTERS/Yves Herman

Αρνητικά αποτιμούν οι συμμετέχοντες στην αγορά ομολόγων την προσπάθεια πολιτικής διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στις Βρυξέλλες.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται την Τρίτη με θετικό πρόσημο και ενισχύονται στην πλειοψηφία των ελληνικών τίτλων, με αυτές της διετίας και δεκαετίας να φθάνουν υψηλά ενός μήνα.

Η απόδοση του διετούς ομολόγου αγγίζει το 8,5%, ενώ κοντά στα υψηλά ημέρας κινείται και η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου στο 7,487%, με τους επενδυτές να θεωρούν αβέβαιες τις εξελίξεις για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και την εξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα.

Μια νέα διαφωνία μεταξύ δανειστών – Ελλάδος θα βύθιζε τις τιμές των χρεογράφων. Αντιθέτως για την αγορά ομολόγων και το Χρηματιστήριο Αθηνών θετική εξέλιξη θα ήταν να υπάρξει staff level agreement στις 7 Απριλίου και στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ μεταξύ 21-23 Απριλίου στην Ουάσιγκτον, να γίνει η συζήτηση για το ύψος της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους. Αυτή η αλληλουχία θα έδειχνε πως η Ελλάδα προσεγγίζει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ