Η Goldman Sachs θα μετακινήσει εκατοντάδες υπαλλήλους εκτός Λονδίνου ενόψει Brexit
Πηγή: REUTERS/Brendan McDermid

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Βρετανίας – Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit θα ξεκινήσουν στις 29 Μαρτίου και μεγάλες επιχειρήσεις όπως η Goldman Sachs έχουν ήδη ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης πριν ακόμη επιτευχθεί η συμφωνία του διαζυγίου.

Συγκεκριμένα η Goldman Sachs θα αρχίσει να μετακινεί εκατοντάδες εργαζομένους εκτός Λονδίνου, έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος του ευρωπαϊκού βραχίονα της εταιρίας Ρίτσαρντ Νοντ. Όπως είπε ο ίδιος:

Για αυτή την πρώτη περίοδο, είναι πράγματι η περίοδος κατά την οποία θέτουμε σε εφαρμογή τα σχέδια έκτακτης ανάγκης, (αφορά) σε εκατοντάδες άτομα σε σχέση με οτιδήποτε πάνω από αυτό.

Σημειώνεται πως το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της Goldman βρίσκονται στη Βρετανία, όπου απασχολεί περίπου 6.000 εργαζομένους.

Ο Νοντ δήλωσε ότι το μεγάλο ερώτημα σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης είναι εάν η Βρετανία και η ΕΕ θα συμφωνήσουν σε μεταβατικές ρυθμίσεις καθώς προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το Brexit, μια διαδικασία που ορισμένοι φοβούνται ότι θα μπορούσε να διαρκέσει παραπάνω από τη διετή περίοδο διαπραγματεύσεων.

Δεν μπορούμε να στηριχθούμε πάνω τους άρα πρέπει να έχουμε σχέδια έκτακτης ανάγκης και αυτό θα αρχίσουμε να εφαρμόζουμε.

Αρχικά, η τράπεζα θα αρχίσει να προσλαμβάνει κόσμο στην Ευρώπη και να μετακινεί υπαλλήλους από το Λονδίνο καθώς και να επενδύει στις υποδομές και στην τεχνολογία τους επόμενους 18 μήνες για να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών θα είναι σε πλήρη λειτουργία έως ότου η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ.

Ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιες τοποθεσίες θα ευνοηθούν, αν και δήλωσε ότι η εταιρία έχει άδειες τραπεζικής λειτουργίας στη Γαλλία και τη Γερμανία και γραφεία σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Όπως είπε:

Τους επόμενους 18 μήνες θα αναβαθμίσουμε αυτές τις εγκαταστάσεις, θα αποκτήσουμε επιπλέον χώρο σε κάποιες από αυτές και θα αυξήσουμε τον αριθμό των εργαζομένων, τις δυνατότητες και τις υποδομές σε ορισμένες από αυτές.

Διαβάστε επίσης