Σπάν: Ο Σούλτς στηρίζει τους Έλληνες κομμουνιστές και όχι τον Γερμανό φορολογούμενο
Κεντρικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία της Γερμανίας έχει αρχίσει να λαμβάνει η Ελλάδα όπως προκύπτει από δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπάν, ο οποίος κατηγόρησε τον Μάρτιν Σούλτς πως «δίνει μεγαλύτερη προτεραιότητα στις ανάγκες των Ελλήνων κομμουνιστών από ότι των Γερμανών φορολογουμένων».
Ο στενός συνεργάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στο δίκτυο CNBC πως ο ηγέτης του Γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) δεν θα ήταν η σωστή επιλογή για να αντικαταστήσει την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. «Είναι μέρος της πολιτικής ελίτ σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, αλλά προσπαθεί να εμφανίσει τον εαυτό του ως κάποιον που έρχεται από έξω και μέχρι στιγμής αυτό φαίνεται να δουλεύει», είπε ο Σπάν.
Στο σημείο αυτό ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως το κόμμα του (Χριστιανοδημοκράτες) θα φέρει στο προσκήνιο της προεκλογικής αντιπαράθεσης τις σχέσεις του Μάρτιν Σούλτς με το ΣΥΡΙΖΑ.
«Ήταν πάντα καλύτερος φίλος με τους κομμουνιστές στην Αθήνα από ό, τι με τους Γερμανούς φορολογούμενους και αυτό για παράδειγμα, είναι ένα θέμα που θα το αναδείξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κακοκαιρία Byron: Οι 260 τόνοι νερού ανά στρέμμα και οι περιοχές που απειλούνται τις επόμενες ώρες
20:39
Σρι Λάνκα: Περισσότερους από 600 νεκρούς άφησε πίσω του ο κυκλώνας Ντίτβα (pics)
20:30
Κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρύξει η Λιθουανία για τα αερόστατα από τη Λευκορωσία
20:23
Ιταλία: Δολοφόνησε τον γείτονά του που προσπαθούσε να του γκρεμίσει το σπίτι και... αθωώθηκε
20:16