Νοβότνι: Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξει πορεία η ΕΚΤ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) έχει εν πολλοίς καθορίσει την πορεία της πολιτικής της για φέτος και δεν υπάρχει ανάγκη να την αλλάξει εκτός κι αν η ανοδική πορεία της οικονομίας της ευρωζώνης αποδειχθεί ότι έχει διάρκεια, δήλωσε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Ερωτηθείς εάν οι αγορές ερμήνευσαν ορθώς τις τελευταίες κατευθύνσεις πολιτικής της ΕΚΤ, ο Νοβότνι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου:
«Η στρατηγική για το 2017 έχει σε μεγάλο βαθμό καθοριστεί και κατά την άποψή μου δεν υπάρχει λόγος να μετακινηθούμε από αυτή».
Η κεντρική τράπεζα πρέπει να ενεργήσει με σταθερό χέρι με βάση τα οικονομικά θεμελιώδη που θα πρέπει να εξεταστούν στενά για τη βιωσιμότητά τους, δήλωσε ο Νοβότνι που είναι επίσης επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας.
«Buzzer beater» δοκιμασία πριν το τζάμπολ στο Allwyn Final 4 Κυπέλλου Γυναικών (vid)
17:01
«Μποτιλιάρισμα» στα Στενά του Ορμούζ: Απέραντο... πάρκινγκ δεξαμενόπλοιων η περιοχή (vid)
16:50
Πρωθυπουργός Πακιστάν: «Το Ισλαμαμπάντ έτοιμο να φιλοξενήσει συνομιλίες για το τέλος του πολέμου»
16:42
Δίκη Βαλυράκη: «Η θάλασσα είναι δικιά μας» - Προκλητικοί οι κατηγορούμενοι ψαράδες
16:35