Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον γενικό διευθυντή του ILO
Σε νέο κλοιό πιέσεων βρίσκεται η κυβέρνηση που καλείται εντός των επομένων ωρών να λάβει τις τελικές της αποφάσεις για τα καυτά μέτωπα του ασφαλιστικού και του εργασιακού.
Ο χρόνος και οι πιστωτές πιέζουν, ωστόσο η κυβέρνηση φοβούμενη την πολιτική φθορά και τις αντιδράσεις προσπαθεί να ελιχθεί έναντι των αξιώσεων του ΔΝΤ τόσο στο θέμα των ομαδικών απολύσεων και του συνδικαλιστικού νόμου, όσο και στο θέμα της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς εφάπαξ από το 2019.
Το σκηνικό έντασης κλιμακώνεται με τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σήμερα στις 2.30 το μεσημέρι με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO), Γκάι Ράιντερ. Η κυβέρνηση φέρεται να αναζητά στήριξη από το Διεθνή Οργανισμό στο θέμα των αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις, με αιχμή τις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο.
Ήδη από το 2015 το κουαρτέτο των δανειστών δεν επιθυμούσε την ενεργή εμπλοκή του ILO στη διαδικασία διαβούλευσης για τα εργασιακά και για αυτό είχε προτείνει τη συμμετοχή του ΟΟΣΑ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
Σε κάθε περίπτωση η ελληνική πλευρά αναμένεται σήμερα να θέσει εκ νέου στο προσκήνιο τις αντιθέσεις με το ΔΝΤ στο θέμα της αλλαγής του εργασιακού πλαισίου, ζήτημα που να σημειωθεί πως κυβερνητικά στελέχη έως την Τετάρτη υποστήριζαν πως είχε συμφωνηθεί με τους δανειστές.
Μέχρι την Πέμπτη οι αιτήσεις για to Fuel Pass - Ποιοι οι δικαιούχοι, τι πρέπει να προσέξετε
02:00
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ανοιχτή η πλατφόρμα- Βήμα - βήμα η διαδικασία εγγραφής
01:00
Καθολική εφαρμογή του ψηφιακού δελτίου αποστολής από 1η Μάϊου
00:30
Στο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας μίζες για ιατρικό εξοπλισμό εν μέσω Covid στη Ρουμανία
23:59