ΕΦΚΑ: Τα 50 εκατ. ευρώ θα προσεγγίσει το πλεόνασμα το πρώτο δίμηνο του 2017
«Απολύτως ικανοποιητική κρίνεται η πορεία των εσόδων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), κατά το πρώτο δίμηνο του έτους, σε πλήρη αντίθεση με το κλίμα καταστροφολογίας που καλλιεργήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα».
Αυτό επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε ανακοίνωσή του, το οποίο σημειώνει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του ΕΦΚΑ, στις 29/3/2017, για το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2017, εμφανίζεται δημοσιονομικό πλεόνασμα 41 εκατ. ευρώ έναντι στόχου διμήνου για έλλειμμα 116 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είχε προϋπολογιστεί.
«Συνυπολογίζοντας και τις κατηγορίες των ασφαλισμένων που έλαβαν παρατάσεις για την καταβολή των εισφορών τους, ο προϋπολογισμός των δύο πρώτων μηνών του ΕΦΚΑ αναμένεται να εμφανίσει πλεόνασμα, που θα προσεγγίσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ», αναφέρει το υπουργείο.
Πιο κοντά στη Σελήνη από τη Γη τα μέλη της αποστολής Artemis II
11:10
Σχοινάς, Λαζαρίδης και Τουρνάς ορκίστηκαν νέοι υπουργοί στην κυβέρνηση παρουσία Τασούλα - Μητσοτάκη
11:05
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Πέντε ΥΠΟΙΚ της ΕΕ ζητούν φορολογία στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
11:00
«You, Me & Tuscany»: Η νέα ρομαντική κομεντί της Universal με άρωμα Τοσκάνης
10:50