ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκτάκτως αναχωρούν για τις Βρυξέλλες τρεις Έλληνες υπουργοί

Εκτάκτως αναχωρούν για τις Βρυξέλλες τρεις Έλληνες υπουργοί

Συναντήσεις με τους Γερούν Ντάισελμπλουμ, Πιερ Μοσκοβισί και Μπενουά Κερέ θα έχουν την Τρίτη στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι υπουργοί μεταβαίνουν στη βελγική πρωτεύουσα σε μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές με τους θεσμούς εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στη συνάντηση θα εκπροσωπηθεί και το ΔΝΤ.

Η κυβέρνηση λαμβάνει μια τελευταία πρωτοβουλία ώστε να κλείσει τα ανοικτά θέματα σε ασφαλιστικό και εργασιακά και να πετύχει την επιστροφή των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα.

Το εάν θα μπορέσει να κάμψει τις αντιρρήσεις του ΔΝΤ θα εξαρτηθεί από τις υποχωρήσεις που θα κάνει στα ανοικτά ζητήματα της αξιολόγησης.

Η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Eurogroup

Στο άτυπο Eurogroup της 7ης Απριλίου, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαλέτα της Μάλτας, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα ενημερωθούν για «την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συνομιλίες μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών, μετά το τελευταίο Eurogroup του Μαρτίου». Αυτό αναφέρει η ημερήσια διάταξη του Eurogroup που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη του Eurogroup, οι συνομιλίες μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών επικεντρώνονται στα βασικά ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία σε ένα συνολικό πακέτο πολιτικών, το οποίο θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.

«Τα ζητήματα αυτά περιλαμβάνουν τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στην ενέργεια, αλλά και την εξισορρόπηση των δημοσιονομικών στοιχείων της Ελλάδας μεσοπρόθεσμα, δηλαδή από το 2018 και μετά» επισημαίνεται στην ημερήσια διάταξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ