ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αθήνα Κρέτσου - Σχοινάς

Στην Αθήνα Κρέτσου - Σχοινάς
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η προβολή των μεγάλων έργων που έχουν ολοκληρωθεί στην Ελλάδα, με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι στο επίκεντρο της τριήμερης επίσκεψης, που πραγματοποιεί από αύριο η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου στην Ελλάδα, με αφορμή τα εγκαίνια των έργων στα Τέμπη. Την κ. Κρέτσου θα συνοδεύει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η κ. Κρέτσου θα ξεκινήσει αύριο τις επαφές της από τη Βουλή των Ελλήνων, όπου το πρωί θα έχει συνάντηση με την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Περιφερειακής Πολιτικής. Στη συνέχεια θα γίνει δεκτή από τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον υφυπουργό Σωκράτη Φάμελλο, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση.

Συνοδευόμενη από τον κ. Χαρίτση και τον επικεφαλής εκπρόσωπο Τύπου της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, η Ευρωπαία Επίτροπος θα συμμετάσχει αύριο το απόγευμα σε εκδήλωση στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, στο πλαίσιο του Διαλόγου με τους Πολίτες.

Ο Διάλογος με τους Πολίτες έχει θεσμοθετηθεί ως υποχρέωση των Επιτρόπων, οι οποίοι συνομιλούν με τους πολίτες κάθε χώρας της ΕΕ, την οποία επισκέπτονται, για θέματα του χαρτοφυλακίου τους. Στην προκειμένη περίπτωση, θα υπάρξει ένας δίωρος διάλογος, κατά τον οποίο θα τεθούν θέματα περιφερειακής πολιτικής, αλλά οι πολίτες είναι ελεύθεροι να θέσουν και οποιοδήποτε ευρωπαϊκό θέμα τους απασχολεί.

Την Πέμπτη το πρωί, η κ. Κρέτσου, συνοδευόμενη από τον κ. Χαρίτση και τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη θα μεταβεί στα Τέμπη, όπου θα επισκεφθούν τα έργα στη σήραγγα και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου και θα γίνει η τελετή των εγκαινίων.

Την Παρασκευή το πρωί η Ευρωπαία Επίτροπος θα επισκεφθεί χρηματοδοτούμενα έργα στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή την επίσκεψη της Επιτρόπου στην Ελλάδα ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, δήλωσε:

«Η επίσκεψη της Επιτρόπου Κρέτσου στη χώρα μας έχει διττή σημασία. Αφενός εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης που εγκαινίασε ο Πρόεδρος Γιούνκερ με τη Λευκή Βίβλο στις αρχές του Μάρτη. Αφετέρου, αποδεικνύει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την Ελλάδα πέρα από μνημόνια και σχετικές υποχρεώσεις. Αυτή την εβδομάδα, παρουσία της Επιτρόπου, θα δοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος στα Τέμπη· ένδειξη ότι ακόμα και σε περίοδο κρίσης έργα-παρακαταθήκες συνεχίζουν να γίνονται πράξη με Ευρωπαϊκή στήριξη. Για την ακρίβεια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέθεσε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα 1,3 δισ. ευρώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ