ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοδικά χρυσός και πετρέλαιο μετά την αμερικανική επίθεση στη Συρία

Ανοδικά χρυσός και πετρέλαιο μετά την αμερικανική επίθεση στη Συρία

Άμεση επίδραση στις χρηματιστηριακές τιμές του πετρελαίου, των νομισμάτων, των μετάλλων και των εμπορευμάτων είχε η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 2% σήμερα, μετά την πυραυλική επίθεση που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ κατά αεροπορικής βάσης στη Συρία.

Μετά τη δημοσιοποίηση της επίθεσης, οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent, αυξήθηκαν στα 56,08 δολάρια το βαρέλι, για να μειωθούν αργότερα στα 55,75 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 1,6%.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου αυξήθηκαν αρχικά στα 52,94 δολάρια το βαρέλι για να μειωθούν αργότερα στα 52,61 δολάρια το βαρέλι, αυξημένες κατά 1,8%.

Η τιμή του χρυσού εκτινάχθηκε μετά την αμερικανική αεροπορική επιδρομή κατά της Συρίας. Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου αυξήθηκε από το χαμηλό των 1.250,65 δολαρίων ανά ουγγιά έως το υψηλό των 1.269,53 δολαρίων ανά ουγγιά, ξεπερνώντας τον μέσο όρο 200 ημερών που είναι τα 1258,57 δολάρια ανά ουγγιά. Αυτή ήταν η πρώτη σημαντική άνοδος μετά την ημέρα των εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ