Αυξάνονται τα φορολογικά έσοδα, αυξάνονται και τα φέσια στην εφορία
Στο πρώτο τρίμηνο του 2017 τα έσοδα των εφοριών ανήλθαν σε 6,9 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 8,3% έναντι του στόχου, όπως αποκάλυψε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα έσοδα των ΔΟΥ το μήνα Μάρτιο ανήλθαν σε 1,87 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 1,5 δισ. ευρώ, ήτοι σημείωσαν υπέρβαση 24%. Πάντως σε σύγκριση με το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου κινήθηκαν λίγο χαμηλότερα.
Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο μέσος όρος των εισπράξεων των εφοριών στο πρώτο τρίμηνο 2017 είναι 2,3 δισ. ευρώ.
Το Φεβρουάριο τα συνολικά έσοδα προ επιστροφών είχαν διαμορφωθεί στα 4,264 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας κατά 3,90% το στόχο του προϋπολογισμού των 4,104 δισ. ευρώ.
Τα έσοδα προ επιστροφών τον Ιανουάριο είχαν διαμορφωθεί στα 4,270 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας κατά 6,43% τον στόχο του προϋπολογισμού των 4,012 δισ. ευρώ.
Πάντως, μαζί με τα φορολογικά έσοδα αυξάνονται και τα φέσια προς την εφορία. Τον Ιανουάριο κατέστησαν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο 1,63 δισ. ευρώ, τα οποία έπρεπε να είχαν πληρωθεί εμπρόθεσμα τον Δεκέμβριο του 2016, ο δε αριθμός των οφειλετών αυξήθηκε λίγο πάνω από το επίπεδο των 4,17 εκατομμυρίων φορολογουμένων, ενώ οι κατασχέσεις σε βάρος των οφειλετών του Δημοσίου έφθασαν τις 12.764.
Γιατί κάνει τόσο κρύο μέσα στα αεροπλάνα; Για το καλό της υγείας μας, απαντούν οι ειδικοί
08:00
Τραυματισμένος απεγκλωβίστηκε άνδρας μετά από τροχαίο σε περιοχή του δήμου Σαρωνικού Αττικής
07:52
Το πετρέλαιο υποχωρεί αλλά η επιστροφή στην κανονικότητα αργεί - Γιατί παραμένει ακριβό το ντίζελ
07:43
Ωραιόκαστρο: Συνελήφθη 76χρονος για την πυρκαγιά - Έκανε ελιγμούς με το ΙΧ που προκάλεσαν σπινθήρες
07:33