«Σφικτό» πρόγραμμα για συμφωνία εντός του Μαΐου
«Σφικτό» αναμένεται να είναι το πρόγραμμα των θεσμών στην Αθήνα την επομένη εβδομάδα, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν από την Ουάσιγκτον πηγές από το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών, ξεκαθαρίζοντας πως στις συναντήσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους Κριστίν Λαγκάρντ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερούν Ντάισελμπλουμ και Μισέλ Σαπέν διαφάνηκε η βούληση να ολοκληρωθεί η συμφωνία εντός του Μαΐου.
«Το κλίμα στις συναντήσεις ήταν θετικό και εποικοδομητικό. Διαφάνηκε η βούληση να ολοκληρωθεί η συμφωνία έως το τέλος Μαΐου», ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Στο ίδιο πλαίσιο αποσαφήνισαν πως οι θεσμοί θα έχουν σφικτό πρόγραμμα στην Αθήνα. Όπως εξήγησαν τα βήματα που θα ακολουθηθούν θα έχουν ως εξής: Πρώτα θα υπάρξει πολιτική συμφωνία, ύστερα σύνταξη του Memorandum of Economic and Financial Policies (MEFP), θα ακολουθήσει η τεχνική συμφωνία, το staff level agreement και εν συνεχεία η συζήτηση για το χρέος.
«Κάποια από τα στάδια αυτά μπορούν να γίνουν παράλληλα», ανέφεραν οι πηγές του υπουργείου Οικονομικών.
Πηγές από την ελληνική κυβέρνηση σχολιάζοντας σχετικές πληροφορίες ανάφεραν πως το staff level agreement δεν θα δοθεί στην ελληνική πλευρά, δεδομένου ότι αναδιαμορφώνεται μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών.
Διακοπές του Πάσχα: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Αναλυτικά οι αργίες για το 2026
01:00
Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή της ώρας - Ποια Κυριακή γυρίζουμε τους δείκτες μπροστά
00:30
«Μαύρα σύννεφα» στη διπλωματία: ΗΠΑ και Ιράν... χάνονται στους όρους και μιλούν μέσω απειλών
23:58
Κακοκαιρία με βροχές και χιόνια στα ορεινά Πέμπτη και Παρασκευή - Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
23:46