ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μικροδιαφορές» στα ενεργειακά μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών

«Μικροδιαφορές» στα ενεργειακά μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Για «μικροδιαφορές» στο θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ρεύματος έκανε λόγο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Ενέργειας, κληθείς μετά τη συνάντηση με τους θεσμούς να περιγράψει την εικόνα της διαπραγμάτευσης, σε ό,τι αφορά στα ενεργειακά ζητήματα.

«Με τους θεσμούς έχουμε μικροδιαφορές στα ενεργειακά. Ως την Παρασκευή θα έχουμε κλείσει», δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος, περιγράφοντας το κλίμα που επικράτησε στην έναρξη του νέου γύρου διαπραγμάτευσης, το απόγευμα της Τρίτης.

Εξερχόμενος της πρώτης συνάντησης με τους θεσμούς ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, τόνισε για άλλη μια φορά ότι στα ενεργειακά «υπολείπονται κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες». Στη συνάντηση μετείχε και ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος αυτή τη στιγμή ενημερώνει τους θεσμούς για το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Να σημειωθεί πως η ελληνική πλευρά έλαβε από τους εκπροσώπους των θεσμών τα προσχέδια των μνημονίων και τα επεξεργάζεται. Κυβέρνηση και θεσμοί θα μπουν από αύριο Τετάρτη στην ουσία της διαπραγμάτευσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ