ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοιχτά ζητήματα με το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων

Ανοιχτά ζητήματα με το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων
EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Διαφορές αναδείχθηκαν στη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών για το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών εξερχόμενος της συνάντησης είπε πως σχετικά με το Υπερταμείο η κυβέρνηση ζήτησε διαφορετικές διατυπώσεις σε 2-3 θέματα.

«Ενδεικτικά ζητάμε να αποσαφηνιστεί ποιος θα είναι ο μηχανισμός μέσα από τον οποίο το κράτος θα μπορέσει να επηρεάσει την πολιτική στις ΔΕΚΟ», ανέφερε σχετικά και προσέθεσε πως αυτό θα μπορούσε να το κάνει ένα γραφείο ή ένας οργανισμός.

Ερωτηθείς για τη λίστα με τις εταιρείες του Δημοσίου που θα υπαχθούν στην Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ) είπε πως έχει υπάρξει μια λίστα που έχει εξεταστεί στο ΚΥΣΟΙΠ, αλλά από αυτή για διάφορους λόγους έχουν αφαιρεθεί κάποιες ΔΕΚΟ. «Θα φθάσουμε σε τελική λίστα που θα ξαναμπεί στο ΚΥΣΟΙΠ», είπε.

Ο αξιωματούχος απεκάλυψε πως οι θεσμοί ενημερώθηκαν και για το Ελληνικό και το πως αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με δασάρχη και αρχαιολογία. «Έγινε συζήτηση για το πως θα πάνε πιο γρήγορα κάποιες ιδιωτικοποιήσεις», προσέθεσε χωρίς να γίνει όμως συγκεκριμένος.

Για την εκκρεμότητα σχετικά με τον ορισμό των ΔΣ των θυγατρικών του Υπερταμείου είπε πως αυτό είναι θέμα του διοικητικού συμβουλίου του Υπερταμείου.

Για το πως θα κινηθούν οι συζητήσεις με τους θεσμούς είπε πως συντάσσονται ήδη οι διαφορές και οι παρατηρήσεις της κυβέρνησης επί των κειμένων των Μνημονίων.

Όπως τόνισε, οι διάφορες θα γεφυρωθούν πρώτα σε επίπεδο κλιμακίων και όσες δεν επιλυθούν θα οδηγηθούν προς επίλυση σε επίπεδο επικεφαλής των θεσμών.

Τέλος ανέφερε πως το κείμενο του Μνημονίου της ΕΕ είναι 40 σελίδες και το κείμενο του Μνημονίου του ΔΝΤ μόλις 5 και πως και τα δυο κείμενα δεν εμπεριέχουν τίποτα νέο, αλλά όσα έχουν προκαταρκτικά συμφωνηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ