ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς

Σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς
Ο υπουργός Οικονομικων Ευκλείδης Τσακαλώτος κατα την είσοδο του στο ξενοδοχείο Χίλτον για τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, την Τρίτη 25 Απριλίου 2017. EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αναβάλλεται η συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, καθώς, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου κυβερνητικού παράγοντα, υπάρχει πολλή δουλειά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Οι Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) θα είχαν συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο για τα ακανθώδη ζητήματα της διαπραγμάτευσης. Τελικώς όμως αποφασίστηκε τα θέματα αυτά να επιλυθούν στο επίπεδο των επικεφαλής των κλιμακίων.

Ήδη από χθες, κυβερνητικός αξιωματούχος εκτίμησε ότι «θα υπάρξει μία μεγάλη λίστα από αλλαγές σε τεχνικά ζητήματα», εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι έως την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν κλείσει όλες οι λεπτομέρειες.

Αν και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως υπάρχει πολιτική συμφωνία και πως το κλείσιμο της τεχνικής συμφωνίας θα γίνει νωρίτερα από τις 22 Μαΐου, οπότε επιδιώκεται μια συνολική συμφωνία που αφορά στο χρέος, ωστόσο τα πάντα θα εξαρτηθούν από τη θετική έκθεση συμμόρφωσης των θεσμών.

Εάν αυτή η έκθεση έρθει νωρίτερα από τις 22 Μαΐου, τότε η ελληνική κυβέρνηση θα βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει. Εάν όχι θα πρέπει να κυνηγήσει το ορόσημο του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Το κατά πόσο είναι εφικτό να προσδιοριστούν έως τα μέσα της επομένης εβδομάδας τα μέτρα που θα κληθεί να ψηφίσει η κυβέρνηση το αργότερο έως τις 13 Μάιου θα το γνωρίζουμε έως την Κυριακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ