ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπανάτσιου: Αδικαιολόγητες οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ

Παπανάτσιου: Αδικαιολόγητες οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τη θέση πως οι επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας ήταν και αδικαιολόγητες και υπερβολικές εξέφρασε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η υφυπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με την υφυπουργό Οικονομικών του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου Daniela Trochowski και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ronald Pienkny κατά τη διάρκεια επίσκεψης της στο Πότσδαμ στις 24 και 25 Απριλίου. Η κ. Παπανάτσιου επισκέφτηκε το Πότσδαμ, ανταποδίδοντας την επίσκεψη της κ. Trochowski στην Αθήνα στις αρχές Ιανουαρίου.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε θέματα φορολογικής πολιτικής, καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς καθώς και εκπαίδευσης των στελεχών της φορολογικής διοίκησης. Στο πλαίσιο αυτό η ελληνική αποστολή επισκέφθηκε ακόμη τη Φορολογική Ακαδημία του Βρανδεμβούργου καθώς και την δημόσια οικονομική υπηρεσία του Πότσδαμ. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν και να διευρύνουν την συνεργασία τους.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Πότσδαμ, η κ. Παπανάτσιου ανέφερε ότι «η λιτότητα είναι κακή συνταγή που οδηγεί όχι μόνο σε άσχημα οικονομικά αποτελέσματα αλλά και σε εκτροπή της δημοκρατίας».

Ακόμη επεσήμανε την πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και ανέφερε ότι κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη, όπως οι συνομιλίες με την κυβέρνηση του Βρανδεμβούργου.

Τέλος η υφυπουργός Οικονομικών υπογράμμισε: «Διαψεύσαμε θετικά κάθε πρόβλεψη για το πλεόνασμα του 2016 και αυτό ενισχύει με ηχηρό τρόπο την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης και αποδεικνύει ότι οι όποιες επιφυλάξεις του ΔΝΤ για τη δημοσιονομική πορεία της χώρας ήταν και αδικαιολόγητες και υπερβολικές οι εταίροι μας οφείλουν να το παραδεχτούν αυτό και να αφήσουν στην χώρα μας τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί, να μπορέσει να μειώσει την ανεργία και να προσφέρει ευκαιρίες και μέλλον στους νέους ανθρώπους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ