Μετατέθηκε η διαπραγμάτευση - Ακόμα καθαρογράφουν τα κείμενα
Μετά τις 15.00 αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι νέες συναντήσεις της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών -αντί του αρχικού προγραμματισμού για τις 13:00- καθώς καθαρογράφονται τα κείμενα της συμφωνίας.
Σήμερα στις 2.00 μετά τα ξημερώματα, υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι «τελειώσαμε όλους τους φακέλους και δεν υπάρχει κάτι στο MOU ή στο MEFP που δεν έχουμε συζητήσει. Σήμερα θα συζητήσουμε τα κείμενα όπου έχουμε διαφορά».
Σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν 4- 5 φάκελοι όπου δεν υπάρχει κανένα θέμα (παιδεία, υγεία, ενέργεια), υπάρχουν 4 φάκελοι με αρκετά σημαντικά ζητήματα και 4- 5 φάκελοι με μικρότερης σημασίας ζητήματα. Σε κάθε μεγάλο τομέα ένα θέμα είναι σημαντικό».
Σημειώνεται ότι δεν έχει γίνει ακόμη διαπραγμάτευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, καθώς το θέμα αυτό συνδέεται με τα μέτρα για το χρέος τα οποία αναμένεται να συζητηθούν στο Eurogroup στις 22 Μαΐου.
«Ανθεκτική» η ελληνική οικονομία - Συνάντηση ΥΠΕΘΟ και Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών
17:15
Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε χριστιανική πόλη βόρεια της Βηρυτού
17:09
«Buzzer beater» δοκιμασία πριν το τζάμπολ στο Allwyn Final 4 Κυπέλλου Γυναικών (vid)
17:01
«Μποτιλιάρισμα» στα Στενά του Ορμούζ: Απέραντο... πάρκινγκ δεξαμενόπλοιων η περιοχή (vid)
16:50