ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ ο Τάκης Δουμάνογλου

Στην Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ ο Τάκης Δουμάνογλου
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τοποθετήθηκε ο Τάκης Δουμάνογλου, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ύστερα από πρόταση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΤΧΣ ο κ. Δουμάνογλου θα λαμβάνει 160.000 ευρώ ετησίως, ενώ η θητεία του θα είναι τριετής.

Ο κ. Δουμάνογλου από τις αρχές του 2016 και έως και το Μάρτιο 2017 μετείχε στην Επιτροπή Επιλογής των μελών του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή αξιολογούσε τη Διοίκηση του ΤΧΣ και συναποφάσιζε για το ποιά μέλη της Διοίκησης πρέπει να αντικατασταθούν. Από αυτή τη θέση του ελεγκτή πέρασε πλέον στη θέση του ελεγχόμενου.

Ουσιαστικά πλέον αντικαθιστά στην τριμελή Εκτελεστική Επιτροπή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τον από τις 24/4 παραιτηθέντα Δημήτρη Φραγγέτη, ο οποίος ήταν ο προηγούμενος προταθείς από την Τράπεζα της Ελλάδος στο ΤΧΣ.

Ο κ. Δουμάνογλου ήταν έως το 2015 διευθύνων σύμβουλος της Insight Capital, εταιρείας εξειδικευμένης στις αναδιαρθρώσεις επιχειρήσεων, με έδρα το Κολωνάκι. Νωρίτερα, από το 2006 και μέχρι τον Μάρτιο του 2011 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στον Όμιλο του Θωμά Λιακουνάκου AXON Holdings. Έως το 2006 ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος.

Νωρίτερα ήταν και διευθυντής στο τμήμα Συγχωνεύσεων και Εξαγορών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Έχει MBA στα Χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ και BSc στα Οικονομικά από την Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ