Αμετάβλητος ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο κρασί
Καμία αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη φορολόγηση του κρασιού δεν επιφέρει το κείμενο του αναθεωρημένου Μνημονίου, διατηρώντας τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που θεσπίσθηκε πέρυσι.
Να σημειωθεί πως η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στις αρχές Ιανουαρίου στη Βουλή είχε αναφέρει πως η κυβέρνηση μελετά την τροποποίηση, ή ακόμη και την κατάργηση του μέτρου της επιβολής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.
«Το μέτρο της επιβολής του φόρου στο κρασί κατά το πρώτο έτος της εφαρμογής του απέδωσε ένα σημαντικό ποσό εσόδων χωρίς, όμως, να καλύψει πλήρως τη δημοσιονομική απαίτηση που είχαμε απ' αυτό», είχε πει η υφυπουργός προσθέτοντας πως «γενικά είναι στην πρόθεση της κυβέρνησης και εξετάζεται η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί».
Η αναφορά αυτή είχε αναπτερώσει τις ελπίδες των εμπλεκομένων στη συγκεκριμένη αγορά, καθώς θεώρησαν πως θα σύντομα θα επερχόταν αλλαγή στο φόρο που τους επιβλήθηκε πέρυσι, δηλαδή ο ΕΦΚ 20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος.
Πάντως , κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και θεσμών διαπιστώθηκε πως η επιβολή του ΕΦΚ στο κρασί έχει αποδώσει ικανοποιητικά στο πρώτο τρίμηνο του 2018, καθώς έχει εισφέρει ήδη 18 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία. Στη βάση αυτή δεν συζητήθηκε καμία αλλαγή στο συγκεκριμένο φόρο.
Άρχισε η κούρσα διαδοχής μετά την παραίτηση Στάρμερ: Ο Μπέρναμ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του
14:08
Ο Τζορτζ Λούκας δανείζει τη φωνή του σε χαρακτήρα της ταινίας «Minions & Monsters»
14:08
Όπλο εντοπίστηκε από πολίτη στον βυθό της θάλασσας στην Καβάλα
13:59
Η νέα εικόνα του Παρθενώνα: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την αλλαγή στο δυτικό αέτωμα
13:55