ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ: Απαιτείται πολύ δουλειά για να βρεθεί η Ελλάδα σε βιώσιμη πορεία

Αμερικανικό ΥΠΟΙΚ: Απαιτείται πολύ δουλειά για να βρεθεί η Ελλάδα σε βιώσιμη πορεία
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ REUTERS/Yuri Gripas

Ηχηρό μήνυμα ότι απομένει να γίνει πολύ δουλειά για να βρεθεί η Ελλάδα σε βιώσιμη πορεία, έστειλε σήμερα αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο ενημέρωσης για τις αμερικανικές θέσεις εν όψει της αυριανής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της G7 στο Μπάρι της Ιταλίας.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος επανέλαβε τις απόψεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Στήβεν Μανούσιν ότι είναι η Ευρώπη εκείνη που θα πρέπει να χειριστεί την επίλυση των προβλημάτων του ελληνικού χρέους.

Ο αξιωματούχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη συμφωνία της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους δανειστές σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις σε φορολογικό και ασφαλιστικό, αλλά παράλληλα δήλωσε: «Υπάρχουν ακόμα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει για να βρεθεί η Ελλάδα σε βιώσιμη πορεία».

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον Λένα Αργύρη, η πηγή του αμερικανικού ΥΠΟΙΚ τόνισε πως η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει την τελική συμφωνία της Ελλάδας με τους θεσμούς πριν κάνει γνωστές τις δικές της θέσεις, οι οποίες αναμένεται να διευκρινιστούν και να ανακοινωθούν σύντομα.

«Έχει υπάρξει πρόοδος τις τελευταίες εβδομάδες μονο στις μεταρρυθμίσεις, αυτο δεν συνιστά ολοκληρωμένη συμφωνία», ανέφερε.

Ο ίδιος ανέφερε πως οι ΗΠΑ προσβλέπουν σε ολοκλήρωση της συμφωνίας, αλλά ότι «είναι πρόωρο» να τοποθετηθούν για τον ρόλο ΔΝΤ μέχρι να υπάρξει ολοκλήρωση της συμφωνίας, εννοώντας μέχρι να υπάρξουν και οι αποφάσεις για το χρέος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ