ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ε. Τσακαλώτος: Η Κομισιόν επέβαλε την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Ε. Τσακαλώτος: Η Κομισιόν επέβαλε την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
CNN Greece

Στην αναφορά ότι η παρέμβαση της κυβέρνησης για τη μη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής προσέκρουσε στην Επίτροπο Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Χρήστου Κατσώτη, σχετικά με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε πως η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής σχετίζεται με την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας και πως η σχετική πρόβλεψη υπήρξε ήδη από το 2014.

«Έχω στείλει γράμματα στην Επίτροπο Βεστάγκερ που εξηγούσα του λόγους που δεν έπρεπε να πωληθεί η Εθνική Ασφαλιστική. Ωστόσο, δεν πείσαμε την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού για το δίκαιο των επιχειρημάτων μας», ανέφερε ο υπουργός.

Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο σχηματικά για «τιμωρία» της Εθνικής Τράπεζας εκ μέρους της ΕΕ. «Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού έχει αυτό τον κανόνα ότι εταιρεία που έχει λάβει κρατική βοήθεια θα πρέπει, να το πώς μέσα σε εισαγωγικά , να τιμωρηθεί», είπε.

Για τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην Εθνική Ασφαλιστική ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει άμεση παρέμβαση, ώστε να διασφαλιστούν κατά τη διαδικασία πώλησης. «Δεν είναι δική μας εταιρεία. Εμείς πρέπει να παρέμβουμε σε συγκεκριμένο πλαίσιο», είπε και αναφέρθηκε στους ελέγχους του ΣΕΠΕ.

«Οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα είναι σε πολύ κακή κατάσταση, καθώς το Μνημόνιο έφερε απορρύθμιση και μείωση της δύναμης των εργαζομένων», σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ