ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακαλώτος: Δεν μπορεί να υπάρξει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για το Ελληνικό

Τσακαλώτος: Δεν μπορεί να υπάρξει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για το Ελληνικό

Στην αδυναμία προσδιορισμού ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης ανέφερε πως όλοι γνωρίζουμε πως τέθηκαν εμπόδια πρώτα από το Δασαρχείο Πειραιά – που θέλει να πει πως το αεροδρόμιο ήταν δάσος – και στη συνέχεια από την υπουργό Πολιτισμού που υπέγραψε την αναπομπή της απόφασης για το μη χαρακτηρισμό κτισμάτων ως διατηρητέων – υπογραφή την οποία ανακάλεσε ευτυχώς, μάλλον γιατί κατάλαβε το λάθος της.

Η απάντηση του κ. Τσακαλώτου ήταν πως καμία πρόοδος σε σχέση με τον περασμένο Νοέμβριο δεν έχει υπάρξει και κανένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για το μέλλον δεν μπορεί να προσδιοριστεί.

«Αυστηρό χρονοδιάγραμμα, όταν κάποια πράγματα είναι εκτός ελέγχου της κυβέρνησης, δεν μπορεί να υπάρχει», ξεκαθάρισε.

Μάλιστα, ο υπουργός έριξε την ευθύνη για την καθυστέρηση στις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού αντίστοιχα, δηλώνοντας πως «οι ανεξάρτητες αρχές δουλεύουν με τους δικούς τους χρόνους και τη δική τους κρίση, ανεξάρτητα από την Κυβέρνηση» και παραβλέποντας πως δεν πρόκειται για ανεξάρτητες αρχές, αλλά για διοικητικές υπηρεσίες που αναφέρονται στους αρμόδιους Υπουργούς. «Γίνονται πολλά, να είστε ευχαριστημένος», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ