ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Αθήνα ο Τζακ Λιου στα τέλη Ιουνίου

Στην Αθήνα ο Τζακ Λιου στα τέλη Ιουνίου

Στην Αθήνα θα βρεθεί τον επόμενο μήνα ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, προκειμένου να μετάσχει στην 21η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist με την Κυβέρνηση της Ελλάδας, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο διήμερο 28-29 Ιουνίου 2017.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ο οποίος υπήρξε πάντα υποστηρικτικός στο ζήτημα της χαλάρωσης της λιτότητας και της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, θα συνομιλήσει σε ειδική ενότητα του συνεδρίου του Economist με τον επικεφαλής του Ομίλου Μυτιληναίου, Ευάγγελο Μυτιληναίο, για τις προκλήσεις στην διεθνή οικονομία, αλλά και το μέλλον της χώρας, στο ρευστό περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου του Economist θα αναλυθούν οι προκλήσεις που προκύπτουν για την παγκόσμια οικονομία από της νέα πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης, από το Brexit, την προσφυγική κρίση, την άνοδο του λαϊκισμού, αλλά και τις επικείμενες εκλογές στη Γερμανία.

Σε σχέση με την Ελλάδα θα εξετασθούν οι προοπτικές της χώρας, η οποία πασχίζει να σταθεροποιήσει την οικονομία της, να διατηρήσει τη δυναμική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και να επιστρέψει στον δρόμο της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.

«Θα μπορέσει η Ελλάδα να υπερπηδήσει τα εμπόδια στον δρόμο της, ενώ η Ευρώπη ξεδιπλώνει τις δυνατότητές της», αυτό θα είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα του συνεδρίου, το οποίο θα εστιάσει στην ανάγκη για νέες επενδύσεις στην Ελλάδα που θα δώσουν ώθηση στην οικονομία και θα μειώσουν την ανεργία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ