Η Deutsche Bank σκοπεύει να «τιμωρήσει» πρώην στελέχη της για παρατυπίες του παρελθόντος
Η Deutsche Bank αναμένει τα πρώην μέλη του συμβουλίου της να καταβάλουν σημαντικά ποσά για τον ρόλο τους σε παρατυπίες του παρελθόντος που αμαύρωσαν τη φήμη της. Αυτό δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρός της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας Πολ Αχλάιτνερ.
Ειδικότερα, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετοχών της Deutsche Bank, ο Αχλάιτνερ έκανε γνωστό ότι το εποπτικό της συμβούλιο και δύο επιτροπές συζητούν την ανάγκη για προσωπική και συλλογική ευθύνη και ότι η τράπεζα έχει ζητήσει τη νομική συμβουλή τρίτων.

REUTERS/Ralph Orlowski
«Το εποπτικό συμβούλιο αναμένει ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρξει μια συμφωνία που θα διασφαλίζει ότι οι εμπλεκόμενοι θα έχουν μια σημαντική οικονομική συνεισφορά», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση, οι συνομιλίες είναι σε προχωρημένο στάδιο.
Ο πρόεδρος δεν κατονόμασε συγκριμένους ανθρώπους, αλλά άτομα προσκείμενα στην Deutsche Bank δήλωσαν στο Reuters ότι το εποπτικό συμβούλιο βρίσκεται σε συζητήσεις με τους πρώην διευθύνοντες συμβούλους Ανσού Τζάιν και Γιούργκεν Φίτσεν καθώς και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους.
Οι ίδιοι δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο.
Δορυφορική εικόνα δείχνει την καταστροφή στην μεγαλύτερη στον κόσμο εγκατάσταση LNG του Κατάρ
23:56
Πρώτα χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν: Αντίποινα της Τεχεράνης - «Φωτιά» στο πετρέλαιο
23:48
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την αλληλεγγύη στην Κύπρο
23:39
Επτάχρονος κλειδώθηκε σε θυρίδα παραλαβής δεμάτων στο λιμάνι της Καβάλας (vid)
23:28