ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλούσιες διεργασίες πριν το Eurogroup

Πλούσιες διεργασίες πριν το Eurogroup

Το μεσημέρι της Δευτέρας και λίγο μετά τη λήξη του πρωινού EuroWorking Group θα γνωρίζουμε εάν το Eurogroup που θα ακολουθήσει θα βγάλει «άσπρο καπνό» για το χρέος ή όχι. Όλες οι ενδείξεις μέχρι τώρα δείχνουν πως οι αποφάσεις θα μετατεθούν για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο και το οποίο θα αποφασίσει την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα.

Οι διεργασίες πάντως σήμερα και αύριο αναμένεται να είναι πλούσιες, αφενός διότι θα συνταχθεί η έκθεση συμμόρφωσης των θεσμών, στην οποία θα αποτυπώνεται η ελληνική πρόοδος στο κλείσιμο της αξιολόγησης, αφετέρου διότι υπάρχουν πληροφορίες για τηλεδιασκέψεις μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών σε επίπεδο Washington Group για το θέμα του χρέους.

Αύριο μεταβαίνουν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος και ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Στέλιος Παπαδόπουλος.

3988387

(Πηγή: EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ελληνική πλευρά μεταβαίνει με επεξεργασμένες θέσεις για το χρέος στη βελγική πρωτεύουσα και πως για το λόγο αυτό βρέθηκε στην Αθήνα και στέλεχος της Rothschild, που είναι ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Δημοσίου για το χρέος.

Αν και κάποιοι αναμένουν μια πολύωρη συνεδρίαση του Eurogroup η οποία θα αρχίσει το απόγευμα της Δευτέρας και θα ολοκληρωθεί νωρίς την Τρίτη, αυτό ωστόσο θα καταδειχτεί κατά την άφιξη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης , δεδομένου προσερχόμενοι στο συμβούλιο θα γνωρίζουν το εάν στο πρωινό EuroWorking Group υπήρξε κάποιου είδους συμφωνία.

Ευρωπαίος αξιωματούχος θέλοντας να προετοιμάσει το έδαφος έχει ήδη μιλήσει για πιθανότητες 50-50 για συμφωνία στο Eurogroup της 22ας Μαΐου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ