Ρύθμιση οφειλών για μικροοφειλέτες προς ασφαλιστικά ταμεία
Δυνατότητα «επανεκκίνησης» σχεδόν σε 500.000 μικροοφειλέτες προς ασφαλιστικά ταμεία, φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις, παρέχουν αποφάσεις που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα και θα δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών μέχρι και σε 120 δόσεις,σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή που επικαλείται κυβερνητικές πηγές.
Η ρύθμιση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα περιλαμβάνει και το κούρεμα των προσαυξήσεων, το οποίο θα είναι αντιστρόφως ανάλογο των δόσεων. Στη ρύθμιση εντάσσονται ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και αγρότες που έχουν μείνει έξω από τις διαδικασίες του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
Παράλληλα εκτιμάται ότι η ρύθμιση θα αποτελέσει και μια ένεση ρευστότητας προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς το προς ρύθμιση συνολικό ποσό φτάνει τα 1,7 δισ. ευρώ.
Στις 23 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για 534 προσλήψεις - Στην καθαριότητα σχολείων
03:00
Συντάξεις Αυγούστου & Σεπτεμβρίου 2026: Οι ημερομηνίες καταβολής τους από τον e-ΕΦΚΑ
02:00
Διαθήκες: Τι αλλάζει από τον Σεπτέμβριο - Ποια τα δικαιώματα των κληρονόμων
01:00
Φορολογικές Δηλώσεις: Μέχρι τις 24 Ιουλίου η προθεσμία - Οδηγός και Διόρθωση Λαθών μέσω myAADE
00:30